Μη κατηγοριοποιημένο

Cutting and serving Σετ κοπής και πλατώ τυριών Reinvent yourself!

Το φθινόπωρο έφτασε και μαζί του οι κρύες μέρες , οπότε οι συγκεντρώσεις σε φιλικά σπίτια γίνονται όλο και πιο συχνές. Αν επιθυμείτε να καλέσετε τους φίλους σας , χωρίς να περάσετε ώρες στην κουζίνα, μια εύκολη λύση είναι το σερβίρισμα τυριών και αλλαντικών σε ένα πλατώ. Ο συνδυασμός εκλεκτών τυριών με το κατάλληλο κρασί δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό μιας υψηλού επιπέδου γευστικής εμπειρίας.

Το «μυστικό» για ένα καλαίσθητο πλατώ τυριών, εκτός από τη γεύση είναι και η παρουσίαση. Οι πιατέλες τυριών και αλλαντικών μπορεί να είναι απλές ξύλινες ή μαρμάρινες  επιφάνειες αλλά και πολυεπίπεδες με μεταλλικές βάσεις. Εαν δε, σερβίρουμε τα τυριά σε κομμάτια ή φέτες , τότε σίγουρα θα χρειαστούμε ειδικά μαχαίρια τυριών για να μπορούν οι επισκέπτες μας να σερβιριστούν εύκολα.

Η δημιουργία ενός πλατώ θέλει φαντασία και λίγο ταίριασμα. Συνεπώς για να ολοκληρωθεί η πιατέλα γεμίζουμε με φρέσκα φρούτα , όπως το σταφύλι , το ρόδι και τα σύκα. Επίσης τα αποξηραμένα φρούτα ταιριάζουν ιδανικά με τα τυριά. Μια καλή πινελιά μπορούμε να δώσουμε με ξηρούς καρπούς, για παράδειγμα με καρύδια ή κάσιους. Mπορούμε να συμπληρώσουμε  τα παραπάνω με κρακεράκια και κριτσίνια.

Φυσικά δεν πρέπει να λείπουν οι σάλτσες, οι οποίες ποτέ δε σερβίρονται πάνω από το τυρί. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να τοποθετηθούν σε μικρά ντιπάκια , προκειμένου οι καλεσμένοι να τα γευτούν όπως θέλουν. Ολοκληρώνοντας ,φροντίζουμε να υπάρχει στο σπίτι μια ποικιλία λευκού και ερυθρού κρασιού, και έτσι έχετε τη συνταγή για να περάσετε χαλαρές και απολαυστικές στιγμές με τους φίλους σας.

Written By : Iωάννα T.