Μη κατηγοριοποιημένο

We will travel again Swahili or Terra Rossa Discover Now!

Οι μέρες που διανύουμε εν καιρώ lockdown, είναι δύσκολες και αυτό που επιζητούμε είναι έστω και νοερά να ταξιδέψουμε σε κόσμους , μακρινούς και εξωτικούς. Να γνωρίσουμε χώρες και λαούς με διαφορετική κουλτούρα . Είναι σημαντικό να ξεπερνάει κανείς κάθε γεωγραφικό σύνορο και να αλληλοεπιδρά  με άθικτους και αυθεντικούς λαούς.

 

Ένας τέτοιος λαός είναι οι Swahili που κατοικούν σε μια λωρίδα 1.500 χιλιομέτρων της ακτής της Ανατολικής Αφρικής, από τη νότια Σομαλία ως τη βόρεια Μοζαμβίκη. Ευρέως διαδεδομένη στην Ανατολική Αφρική είναι η γλώσσα τους, γνωστή και ως Swahili . Η Αφρική είναι ένα ταξίδι μέσα από τον πολιτισμό ενός ολόκληρου λαού, μας μιλάει για τους ανθρώπους , για μια αμόλυντη φύση που δεν τελειώνει ποτέ το φως στο χώρο. Μέσα από τη συλλογή Swahili εδώ θα γνωρίσετε τη μαγεία αυτής της άγριας ομορφιάς, όπου οι διαφορές των λαών μας γίνονται μια μοναδική μελωδία για την αγάπη και την ειρήνη.

Παράλληλα, ένας ακόμη μαγικός προορισμός που διεγείρει το ενδιαφέρον μας είναι οι ακτές της Μεσογείου. Σε πολλές από τις Μεσογειακές χώρες θα παρατηρήσετε ένα γεωλογικό φαινόμενο, γνωστό ως ‘’Terra Rossa’’. Η ερυθρά γη (terra rossa) κοινώς κοκκινόχωμα, εντοπίζεται σε χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπως η Ισπανία, η Ιταλία αλλά και η Ελλάδα. Έφτασε στα μέρη μας διασχίζοντας τη Μεσόγειο με τη μορφή της αφρικανικής σκόνης που μεταφέρουν οι νότιοι άνεμοι. Εκτιμάται ότι πριν από 12.000-25.000 χρόνια, το κοκκινόχωμα που αποτελείται από ερυθρό άργιλο εμφανίστηκε στην Ιβηρική χερσόνησο, τη νότια Γαλλία, τα νησιά της Μεσογείου, την Ιταλία και τις ακτές της Αδριατικής θάλασσας από τη Σλοβενία ως την Ελλάδα. Το κοκκινόχωμα συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της τέχνης της κεραμικής. Μία τέχνη που ενώνει τα τέσσερα βασικά στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος , τη γη , το νερό, τον αέρα και τη φωτιά, δημιουργώντας πραγματικά ‘’θαύματα’’. Μέσα από τη συλλογή Τerra Rossa θα ανακαλύψετε κεραμικά προϊόντα σε μοναδικά χρώματα που θα απογειώσουν το στυλ στο χώρο σας.

 

Writen by : admin