Μη κατηγοριοποιημένο

Tips- προτάσεις για …σπιτική Τσικνοπέμπτη 2021

Μιας και δεν έχουμε άλλη επιλογή λόγω του επιβεβλημένου lockdown σε όλη τη χώρα φέτος θα τσικνίσουμε σπιτικά!

Ωστόσο δε χρειάζεται να μας παίρνει από κάτω, ας το δούμε σαν μια ευκαιρία να ευθυμήσουμε και να ξεφύγουμε από το στρες των δύσκολων ημερών που διανύουμε.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι η Τσικνοπέμπτη και τι συμβολίζει; Η Τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, μια περίοδος κατά την οποία προετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής, καταναλώνοντας με εορταστικό και χαρούμενο τρόπο το κόκκινο κρέας που μας έχει απομείνει. Αν ανατρέξουμε ακόμη πιο πίσω στο χρόνο το έθιμο της Τσικνοπέμπτης έχει τις ρίζες του στις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων. Οι αρχαίοι Έλληνες κατανάλωναν κόκκινο κρέας και έπιναν άφθονο κόκκινο κρασί για να ευφράνουν τους θεούς προκειμένου να χαρίσουν ευφορία στη γη τους.

Αν είστε λάτρεις του ψησίματος ,δημιουργείστε τις ιδανικές συνθήκες στο χώρο σας για να τσικνίσετε με τους αγαπημένους σας χωρίς να σας λείψει τίποτα. Το ILION HOME έχει φροντίσει γι’ αυτό, για να καλύψει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών. Αν προτιμάτε το ψήσιμο σε εξωτερικό χώρο είτε στον κήπο είτε στο μπαλκόνι σας, θα βρείτε μια ποικιλία από ψηστιέρες Barbeque που θα δώσουν στο κρέας σας μια παραπάνω δόση αρώματος καπνιστού. Αν πάλι δε διαθέτετε τον απαιτούμενο χώρο ή σας χαλάσει τα σχέδια ο καιρός , η τέλεια λύση για καπνιστό ψήσιμο γρήγορα και εύκολα δεν είναι άλλη από τη γκριλιέρα. Η γκριλιέρα ή αλλιώς σχαροτήγανο είναι ένα είδος τηγανιού με ραβδώσεις . Η εσωτερική του επιφάνεια μοιάζει με σχάρα και χρησιμεύει τόσο σαν grill όσο και σαν τηγάνι για το φαγητό σας. Συνδιάστε την εμπειρία με ένα καλαίσθητο σετ κοπής-σερβιρίσματος, ή ένα πλατό .

Κάντε τη σωστή επιλογή και με όμορφη διάθεση χαρίστε ένα υπέροχο γεύμα στους οικείους σας, με αρκετό κρέας στη σχάρα και το κρασί να ρέει άφθονο στα ποτήρια σας, διώχνοντας κάθε αρνητική σκέψη μακριά.

Written by : Ιωάννα Τ.