Μη κατηγοριοποιημένο

Lockdown, ευκαιρία ή απειλή; Part 2: Hρεμία και καλή τύχη.

Tο δεύτερο lockdown είναι μια αφορμή για για να αφιερώσουμε χρόνο στο χώρο και τον εαυτό μας. Σε μια ομολογουμένως αρκετά καταθλιπτική περίοδο της ζωής μας,  υπάρχουν τρόποι  να αλλάξουμε τη διάθεσή μας. Σίγουρα η διακόσμηση του σπιτιού  σου είναι μια από τις πιο δημιουργικές διαδικασίες και η δημιουργία είναι εχθρός της μελαγχολίας. Άλλωστε έρχονται και τα Χριστούγεννα και όσο και άσχημα να είναι τα πράγματα γύρω μας λόγω της πανδημίας, ας μην ξεχνάμε ότι είναι μια γιορτή που κρύβει μαγεία.

Το δεύτερο άρθρο της σειράς το αφιερώνουμε στην ηρεμία και την καλή τύχη. Μια από της ”μανίες” της εποχής μας είναι η ενασχόληση με την ψυχική μας ηρεμία.  Κάθε φορά που ένας διακοσμητής ακούει τη λέξη ζεν, βγάζει κι έναν Βούδα από το… μανίκι του.

Η λέξη Βούδας ή Μπούντχα στην αρχαία ινδική γλώσσα, σημαίνει σύμφωνα με το Wikipedia τον  «Αφυπνισμένο» ή «Φωτισμένο». Προέρχεται από τη ρίζα του ρήματος μπουντχ, που σημαίνει αφυπνίζω, φωτίζομαι και κατανοώ. Η λέξη βούδας, συνεπώς, δεν αφορά στον συγκεκριμένο θρησκευτικό δάσκαλο που έζησε στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά ένα τύπο ανθρώπου που έφθασε σε σημείο πνευματικής επίτευξης. Το θρησκευτικό σύμβολο για το 6% του συνολικού πληθυσμού γνωρίζει στιγμές δόξας. Ο Βούδας στο Feng Shui είναι σύμβολο της προστασίας ,της γαλήνης και της καλής τύχης. Η φιγούρα του Βούδα φέρνει την αίσθηση της ικανοποίησης και της ηρεμίας σε κάθε σπίτι ή επαγγελματικό σας χώρο. Οι άνθρωποι που «πιστεύουν» στη νέα μανία δεν είναι απαραίτητα βουδιστές. Τους αρκεί μόνο αυτό που συμβολίζει ένας Βούδας: ηρεμία, σοφία, ειρήνη, καλή τύχη. Ποιος δεν θα ήθελε να μπορεί να νιώσει αυτή την ασφάλεια;

                                           

Το άγαλμα του βούδα σε στάση διαλογισμού συμβολίζει την απόλυτη ηρεμία. Ιδανικό για όσους θέλουν να δώσουν στον χώρο τους μία αίσθηση ψυχικής ηρεμίας.
Οι Βούδες λοιπόν είναι παντού. Μπορείς να τους προμηθευτείς εύκολα. Και να ξεκινήσεις τη συλλογή σου… Όλα έτσι αρχίζουν… εδώ!

Written by : admin